انواع قهوه
مرکز پخش قهوه در تهران و ایران | والاپز
قهوه یک نوشیدنی محبوب است که برای قرن ها مورد استفاده مردم در سراسر جهان بوده است. از دانههای قهوه برشته شده تهیه میشود و میتوان آن را به روشهای مختلفی از جمله داغ، سرد یا مخلوط سرو کرد. با این حال، همه قهوه ها برابر نیستند. قهوه انواع مختلفی دارد که طعم و کیفیت آنها متفاوت است. در این مقاله به بررسی انواع قهوه بر اساس طعم و کیفیت آن ها می پردازیم.
1. قهوه عربیکا
قهوه عربیکا محبوب ترین و باکیفیت ترین نوع قهوه است. این گیاه در کشورهایی مانند کلمبیا، برزیل و اتیوپی رشد می کند. قهوه عربیکا طعمی ملایم و کمی شیرین دارد. همچنین محتوای کافئین پایینی دارد و برای کسانی که به کافئین حساس هستند انتخاب محبوبی است.
2. قهوه روبوستا
قهوه روبوستا در کشورهایی مانند ویتنام، اندونزی، هندوستان و برزیل کشت می شود. طعم قوی تری نسبت به قهوه عربیکا دارد و همچنین دارای کافئین بیشتری است. قهوه روبوستا به دلیل طعم قوی و تولید کرم اغلب در ترکیب اسپرسو استفاده می شود.
3. قهوه لیبریکا
قهوه لیبریکا نوع کمیاب قهوه است که در کشورهایی مانند فیلیپین و مالزی کشت می شود. طعم منحصر به فردی دارد که اغلب به صورت دودی یا چوبی با رایحه گل توصیف می شود. قهوه لیبریکا همچنین دارای کافئین بالایی است.
4. قهوه اکسلسا
قهوه Excelsa یکی دیگر از انواع کمیاب قهوه است که در کشورهایی مانند ویتنام و فیلیپین کشت می شود. طعمی تارت و میوه ای با طعم شکلات تلخ دارد. قهوه Excelsa اغلب به صورت ترکیبی برای افزودن پیچیدگی به طعم استفاده می شود.
در نتیجه، انواع مختلفی از قهوه وجود دارد که طعم و کیفیت آنها متفاوت است. قهوه عربیکا به عنوان محبوب ترین و با کیفیت ترین نوع قهوه در نظر گرفته می شود، در حالی که قهوه روبوستا طعم قوی تر و محتوای کافئین بالاتری دارد. قهوه لیبریکا و قهوه اکسلسا هر دو انواع کمیاب قهوه با طعمی منحصر به فرد هستند. مهم نیست که چه نوع قهوه ای را ترجیح می دهید، یک نوع قهوه وجود دارد که همه می توانند از آن لذت ببرند
راهنمای درست کردن اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز خانگی
اسپرسو یک نوشیدنی قهوه محبوب است که مورد علاقه بسیاری است. اگر عاشق قهوه هستید، ممکن است فکر کرده باشید که چگونه با دستگاه اسپرسوساز برقی خود در خانه اسپرسو درست کنید. در این راهنما، شما را با مراحل ساخت یک فنجان اسپرسو خوشمزه با دستگاه اسپرسوساز برقی خانگی آشنا می کنیم.
مرحله 1: تجهیزات خود را آماده کنید
قبل از شروع به تهیه اسپرسو، باید مطمئن شوید که تجهیزات شما آماده است. مخزن آب اسپرسوساز برقی خود را با آب تازه پر کنید و آن را به برق بزنید. دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
مرحله 2: دانه های قهوه خود را آسیاب کنید
مرحله بعدی این است که دانه های قهوه خود را آسیاب کنید. از یک آسیاب قهوه با کیفیت بالا برای آسیاب دانه های خود استفاده کنید تا غلظت خوبی داشته باشند. هرچه آسیاب ریزتر باشد، اسپرسو قوی تر خواهد بود ولی خیلی پودری نباید باشد . به شکلی مناسب است که وقتی پودر قهوه را لمس می کنید باید حسی همانند لمس شکر به شما بدهد. اگر زیاد از حد آساب کنید ، نازل های پرتافیلتر را مسدود می کند و شیره قهوه از آن عبور نمی کند.
تقریبا اکثر مکان هایی که قهوه می فروشند آن را برای شما آسیاب هم می کنند ولی مزیت آساب قهوه در خانه ، حفظ تازگی و عطر وطعم قهوه تازه آساب شده است.
مرحله 3: پورتافیلتر را پر کنید
پس از آسیاب شدن دانه های قهوه، پورتافیلتر را با قهوه پر کنید. برای فشار دادن محکم قهوه به داخل پورتافیلتر ازتمپر همراه دستگاه استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که به طور مساوی توزیع و تراز شده است.
مرحله 4: اسپرسوی خود را دم کنید
حالا وقت آن است که اسپرسوی خود را دم کنید. پورتافیلتر را در سر گروپ اسپرسو ساز خود قرار دهید و آن را بچرخانید تا در جای خود قفل شود. فنجان اسپرسو را زیر دهانه قرار دهید و دکمه را فشار دهید تا اسپرسو در فنجان جمع شود.
مدت زمان مناسب برای روشن بودن دستگاه حدود 15 ثانیه است . هر چه این زمان بیشتر شود ، قهوه طعم تلختر مایل به سوختگی می گیرد. باز به سلیقه خود عمل کنید !
مرحله 5: از اسپرسوی خود لذت ببرید
پس از دم کشیدن اسپرسوی شما، پورتافیلتر را بردارید و تفاله قهوه استفاده شده را دور بریزید. فنجان خود را به هم بزنید و از اسپرسوی خانگی خوشمزه خود لذت ببرید. برای شیرین کردن اسپرسو می توانید به دلخواه خود به آن شکر اضافه کنید و یا اگر غلظت یا تلخی اسپرسو زیاد است به مقدار دلخواه به آن آب داغ اضافه نمایید.
نحوه اضافه کردن آب داغ توسط دستگاه
برای استفاده از آب جوش دستگاه ، کافی است شیر خروجی بخار را باز کنید و دکمه روشن شدن پمپ را بزنید . آب جوش از نازل خارج می گردد. پس از استفاده شیر آب و بخار را ببندید. این نکته را به خاطر داشته باشد فقط زمانی که پرتافیلتر به دستگاه نصب است شما خروجی آب داغ از نازل تخلیه آب جوش خواهید داشت، در غیر اینصورت آب جوش به صورت قطرات آب
نکاتی برای تهیه اسپرسوی عالی
- از دانه های قهوه با کیفیت بالا برای بهترین طعم استفاده کنید.
- دانه های قهوه خود را درست قبل از دم کردن برای حداکثر طراوت آسیاب کنید.
- اندازه های مختلف آسیاب و زمان دم کردن را آزمایش کنید تا ترکیب مناسبی را برای سلیقه خود پیدا کنید.
- دستگاه اسپرسوساز خود را مرتباً تمیز کنید تا در بهترین حالت نگه دارید.
در خاتمه، تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز برقی خانگی، زمانی که مراحل را بدانید، آسان است. با کمی تمرین و آزمایش می توانید اسپرسوی خوشمزه را درست در آشپزخانه خود درست کنید. پس ادامه دهید، آن را امتحان کنید و دوستان و خانواده خود را با مهارت های باریستا تحت تاثیر قرار دهید